Bereidingen: sparrensiroop

Sparrensiroop
Ingrediënten
  •  
Spoel de vers geplukte, jonge (lichtgroene) scheuten van de spar. De jonge scheuten mogen nog niet
volgroeid zijn.
Neem een zuivere bokaal (confituur, conserven,…) met een goed sluitend deksel. Leg eerst een laag suiker,
vervolgens een laag sparrenscheuten. Herhaal dit tot de bokaal vol is, eindig wel met een laag suiker.
Druk alles zeer goed aan.
Plaats de goed gesloten pot op een donkere, koele plaats (kelder, ijskast). Na enkele dagen nog wat suiker
toevoegen tot de pot terug goed gevuld is. Na een drietal maanden zal de suiker een dikke kleverige
stroop geworden zijn, doordrongen van harsachtige geuren.
Men kan nu de scheuten verwijderen, maar het is geen noodzaak.
Te gebruiken bij hoest, verkoudheden,… (op pannenkoeken)
4 x daags een theelepel.
De houdbaarheid van deze siroop is beperkt, dus ieder jaar opnieuw maken in de boodschap.
jonge, groene sparrenscheuten (Picea abies)
  •  

  • honing, rietsuiker, kandijsuiker of griessuiker

    Reacties