van gemberdrankjes, rozen snoeien en rozemarijn-kaasstengels

een prachtige dag vandaag. Ik heb eindelijk (misschien wel te laat) de rozen en de lavendel gesnoeid en verder nog wat oude, verdorde planten en bloemen verwijderd.
Deze morgen het recept van het gemberdrankje gemaakt, resultaat: een lekker siroopje voor een soort "Canada Dry" limonade.
Tine bakte de rozemarijn-kaasstengels nog eens: een beetje kant en klaar pizza bloem, water toevoegen, rozemarijn en geraspte kaas toevoegen. Uitrollen en in reepjes snijden en bakken, klaar!

De helft van het kamille zaad is ondertussen gezaaid in een bak en staan nu in de keuken te wachten tot ik de bloemetjes kan buiten zetten. Ik ben ook nieuwsgierig naar de bloem van de Aloë Vera. De perelaar en de pruimelaar staan vollop in bloei en de tulpen zijn al een heel eind op weg.




Rozen snoeien:
Verwijder eerst alle dode bruine hout.

Verwijder alle scheuten die uit de grond opduiken zo diep mogelijk; dit is wildopslag afkomstig van de wilde wortel.
...
Snoei de takken in tot op twee ogen. Snoei liefst op een oog naar buiten toe gericht. Verwijder alle zwakke, dunne takjes want deze geven toch zwakke, weinig of niet bloeiende scheuten

Reacties