Kruidige kamers met een terugblik

www.takketiele.be - 9080 Lochristi- Het TakkeTiele Huis - Creaworkshops - Open Atelier - Kruidenhuis - Zaalverhuur - Logies

Eindelijk, het is zover, na maanden werken... De kamers zijn gekeurd en goed bevonden.  Als ik nu terugdenk aan de beginsituatie, wat een transformatie: ipv vier kleine kamers met een toilet op de gang, hebben we nu twee mooie ruimtes met eigen sanitair. Het afbreken van wat was ging snel, het opbouwen liet even op zich wachten omdat we toen eerst voor de zaal en het atelier gegaan zijn. Een aantal maanden geleden kon ik al roepen "het is bijna klaar", maar zoals steeds vraagt de laatste tien procent werk in verhouding toch heel wat meer tijd... Er waren nog tal van beslissingen te nemen (welke kleur op de muren, welke gordijnen, welke gordijnroedes, welke bedden, welke meubelen, welke verlichting, welke handdoeken, welk beddengoed...) en elke beslissing (en zijn uitvoering) vroeg de nodige tijd. Om nog maar van de brandveiligheidsvoorschriften te zwijgen. Maar dan, opeens, is het echt "klaar!" Nu nog het leuke werk, verder decoreren en spulletjes uitzoeken.
Zo was het: donkere lage kamers, nauwelijks geïsoleerd, kromme vloeren, oud behangpapier
Dit is het geworden:licht, ruimte en kleur!
De kamers, zoals alle ruimtes in het Huis, kregen een kruidige naam mee. Het zijn twee veelzijdige kruiden, zowel qua kleur, als op culinair en medicinaal vlak is er veel mee te doen. Wellicht belanden ze ook nog eens in een kruidenworkshop in het Huis. En vanaf nu kan je er dus ook komen slapen. 
Een sneek preview voor de nieuwsgierigen:
Kamer Curcuma met een oosters tintje:Kamer Amarant met een Afrikaans smaakje:


 (betere foto's volgen nog, als ik de geheugenkaart van het fototoestel kan terugvinden )

Reacties