De magische tuin van Tilly - Dag 1

Bezoek in het Huis, twee elfjes-in-spe duikelen naar binnen. Het belooft een leuke driedaagse te worden, met een goed gevuld programma, je verdient niet zomaar een diploma "Magisch wezen in Tilly's tuin", daarvoor moet je toch wel een aantal vaardigheden onder de knie hebben.
Tilly neemt ze mee naar de tuin waar ze op ontdekkingstocht gaan. Ze ontdekken zowaar een lieveheersbeestje, een draak, een olifant, trollen, een elfje, vlinders groot en klein, een magische schoen, een theepartijtje, een klein vrouwtje in een barst van de muur... Maar er groeien ook een heleboel plantjes met bekende en minder bekende namen: citroenmelisse, salie, slaapmutsjes, lavendel, scharlei, tijm, rozemarijn, stinkende gouwe...
Er wordt geplukt, gevoeld, geroken, geproefd en een paar plantjes zorgen voor een smaakje in het elfenwater.


De eerste uitdaging is op zoek gaan naar onze magische namen, we bekijken elfenkaartjes en denken aan de plantjes die we ontmoetten in de tuin. Tilly heeft natuurlijk haar naam al, de meisjes blijken Lavendel en Narcis te heten.
Om niets te vergeten van wat we leren op de magische school, is het natuurlijk belangrijk om alles te kunnen opschrijven. Dat wordt gelijk ook de tweede opdracht: een boekje maken. Er wordt papier gesneden en geplooid, de bladzijden worden gekleurd met aftreksels van notenbolsters, uienschillen en meekrapwortel.
De pagina's worden versierd met plantjes en bloemen. Op de kaft komt natuurlijk de naam van de eigenaar, maar daarvoor moeten we eerst het elfenschrift leren.





Een leuk kastje maken om alle magische spullen in op te bergen, is de volgende les: vlinders maken, een kleurtje kiezen, het kistje schilderen en verder versieren...
En ondertussen staat al weer een nieuwe opdracht klaar: er ligt nog wol, recht van het schaap met alle takjes, zaad en vuil er nog aan. De wastobben worden bovengehaald en de wol wordt gewassen en opgehangen om te drogen, er zullen nog opdrachtjes volgen om ze verder te verwerken.
Om de drukke dag te eindigen beginnen we aan de elfenkroon: alweer kleurtjes kiezen en een haaknaald leren vasthouden en gebruiken. Eerst ontstaan er schots en scheve kettingen, maar al snel verschijnen er ook bloemen.









Reacties