Ruzie in het sprookjesbos - een sprookje door Heike en haar vriendenHet feest van Heike: creatief met kralen en sprookjes

Ruzie in het sprookjesbos 
een sprookje door Heike en haar vrienden 

Er was eens een heksje Tilly, ze woonde in haar huisje in het grote bos. Op een dag keek ze in haar sprookjes en alles was weg. Tilly was heel verdrietig. Maar er gebeurden nog veel meer vreemde dingen in het grote bos, iedereen was boos en deed stoute dingen. Luister maar naar het verhaal van de vertelkikker.

Aan de rand van het bos woonde koning Altijdbaard in een groot kasteel. Hij was de beste vriend van beertje Teddy. Teddy woonde in het hondenhok van het kasteel, want de koning had geen hond. Koning Altijdbaard heeft een sprookje gestolen van Tilly.
In de toren van het kasteel woonde tovenaar Gargamel. Hij was boos op Tilly omdat die zijn deurtje soms kapot maakte. Daarom heeft hij ook twee sprookjes gestolen.
Achter het bos in de  nevelbergen woonde de grote vuurspuwende draak Ellen, die had het sprookjesboek van Tilly gestolen en een nepboek in de plaats gelegd. Prinses Poppie, die in de het boomhuis woonde midden in het bos,wist waarom. De draak haatte sprookjes.
Maar ook Poppie was een beetje stout geweest, ze friemelde aan de muts van kabouter Langbaard. Langbaard had immers ingebroken in haar huisje en had al haar juwelen gestolen. Maar Poppie deed dat omdat Langbaard zijn paddenstoel kapot gemaakt had.
Wat was er toch allemaal aan de hand?
Otje de olifant was heel ongerust omdat iedereen zo vreemd deed, hij vloog naar Grijsje de spin om hulp te vragen. Omdat Grijsje zo klein was, kon ze overal komen. Ze weefde dan een mooi web ergens in een hoekje en kon dan makkelijk iedereen bespioneren.
Toevallig had ze die dag haar web gemaakt in het elfenhuisje van Bloemenfeetje en had ze gezien dat het elfje een nieuwe toverstaf gekregen had. Toen Bloemenfeetje haar staf uit de doos gehaald had, waren er een heleboel betoveringen losgeraakt en het bos ingevlogen. Daarom deed iedereen nu zo gek.

Gelukkig wist Bloemenfeetje een goede toverspreuk, ze vloog het bos rond en toverde alles weer goed, alles wat kapot was,
werd hersteld en iedereen werd weer dikke vrienden.
Vrouwtje Loeloe die in de stad woonde, verhuisde naar de molen naast de vijver. Daar woonde de kikkerprins en ze werden verliefd. Ze zijn getrouwd en toen leerde Loeloe de kikker ballet dansen.


En toen kwam er een varken met een lange snuit en het verhaaltje is UIT.

Reacties