Tilly en de verdwenen sprookjes

-een verhaal gemaakt door Amber en haar vriendinnen,
 op haar verjaardagsfeest in het TakkeTiele Huis" -

De vertelkikker keek er naar en zag dat het goed was


de personages: 
Olifant Blablabla
Titatovenaar
Spin Spinnetje
Kleine Dwerg
Rups Pupsie
Elfje Kleurtje
Koning Sipke 
Heks Tilly

Het Verhaal:
Op een dag gaat Tilly voor haar huisje op haar lievelingssteen in het zonnetje zitten om in het sprookjesboek te lezen. Maar wat is dat? Alle sprookjes zijn verdwenen, er zijn alleen nog witte lege bladzijden. Net als Tilly begint te huilen, komt Rupsie voorbij. "Oh je huilt Tilly", zegt hij "wat is er gebeurd?" Tilly vertelt dat haar boek leeg is, maar Rupsie weet ook niet hoe het komt. "ik zal eens op zoek gaan" zegt hij en hij kruipt verder over de takken het bos in.
Daar ziet hij Kleine Dwerg. "Zoek je iets, Rupsie?" vraagt hij? "De sprookjes zijn verdwenen!" roept Rupsie. 
Kleine Dwerg besluit te helpen met zoeken. Kijk, daar fladdert Kleurtje voorbij, ze vraagt wat Kleine Dwerg zoekt. "Misschien kan ik eens naar boven vliegen en vanuit de lucht zoeken?" vraagt ze.
Hoog in de boom ziet ze Spinnetje in een prachtig web zitten. "Help je ook zoeken, Spinnetje?" 
Spinnetje kruipt naar beneden. Daar, op de derde tak van rechts zit Blablabla, de vliegende olifant. Die zegt: "Ik denk dat Tita er meer van weet, die durft Tilly al eens plagen. Ik zag hem gisteren trouwens uit haar huisje komen met een paarse wolk vol sterretjes rond zijn hoed, Dat heeft hij altijd als hij een beetje getoverd heeft."
En inderdaad, Titatovenaar haalde een grapje uit. Gelukkig kent hij ook de toverspreuk om alles weer in orde te brengen.
Hij zwaait met zijn toverstaf en roept "Simsalabim" In een paarse wolk vol sterretjes staat Tilly's sprookjesboek weer vol.
Ze zit nog steeds op haar steen in het zonnetje en lacht. Iedereen komt in een kring rond haar zitten, met hun mooiste, zelfgemaakte oorbellen en dromenvanger-hangertjes  en luistert, want Tilly vertelt haar lievelingssprookje. Koning Sipke heeft lekkere cupcakes gebakken en zo wordt het een prachtig feest.

Reacties