Lore en haar vriendinnen kruipen in de pen (en nog veel meer)

Lore kwam met haar vriendinnen haar verjaardag vieren in het Takketiele Huis.
Ze koos voor het maken van badbruisballen en een armbandje.
Voor we aan de badbruisballen beginnen, test Tilly hoeveel de meisjes kennen van de kruiden en hun geuren met het"test je kruidenkennis" spel en dan gaan we aan de slag. Het worden kleurrijke ballen in blauw, geel en rosse.



Als tussendoortje doen we een dansje, eten we een lekker meegebracht taartje en verzint ieder een gek sprookje. Hiervoor heeft Tilly haar sprookjesdoos waarmee we personages, eigenschappen en woningen willekeurig combineren, wat hilarische sprookjes oplevert.  Blader even verder en je kan de resultaten lezen. Natuurlijk wordt er ook gezongen voor de jarige en worden de pakjes opengemaakt.





Na de pakjes gaan we verder met de tweede workshop. Eerst laat Tilly iedereen een kwastje maken, daarna worden de parels gekozen en het ontwerp uitgelegd. Na nog wat aanpassen en wisselen, maakt iedereen zijn eigen armbandje.
Dan is er nog even tijd voor de reuzetekening, waar iedereen zijn eigen stukje op zijn manier inkleurt. Daarna leggen we de puzzel terug samen.
Het resultaat: een modern kunstwerk met Lore's naam in heus elfenschrift!
Om af te ronden brengen we met zijn allen nog een serenade voor Lore: "Happy birthday" met de boomwhackers.





Lore: de rups en het spinnenweb

kaarten: rups, spinnenweb, lang, kanariegeel

Er was eens een heel kleurrijke en lange rups, die Muffin heet. Hij werd gepest door de andere rupsen omdat geen vlinder kon worden. Dat kwam omdat zijn papa was een spin en zijn mama een zijderups. Hij kon wel heel goed een web maken. Iedereen dacht dat hij gehandicapt was omdat hij geen vlinder werd. Maar op een dag.... werd hij wakker als vlinder en toen werd hij niet meer gepest door de andere rupsen.
en alle rupsen en vlinders leefden nog lang en kanariegeel.

Mona: Prinses Lana en de toren

kaarten: prinses, toren, gek, vurig

Er was eens een prinses, die nu in een toren woont. Ze heet Lana en is heel gek, ze praatte de hele dag door. Toen ze nog in het paleis woonde met haar mama en papa, stond haar mond de ganse dag niet stil. Tot haar mama en papa het beu waren, ze gaven haar geld zodat ze ergens anders kon gaan wonen. Ze kocht er een toren mee en nu leeft ze daar, blij dat ze nu wel de hele dag mag babbelen. 
Maar vandaag is het even stil, ze kan niets meer zeggen want ze moet haar huiswerk nog maken. Haar huistaak was goed en ze leefde nog lang en vurig.

Annelore: de olifant en het spookhuis

kaarten: Olifant, spookhuis, oud, bruisend

Er was eens een olifant die Ollie heette. Hij was heel oud en heel gemeen en hij vergat altijd zijn huis op te ruimen. Alle andere dieren noemen zijn huis daarom het spookhuis. Het schijnt dat het daar 's nachts ook spookt, de geest van zijn mama dwaalt er rond. Op een dag ging Ollie dood en nu dwaalt zijn geest daar rond samen met zijn mama. En samen leefden de geesten nog lang en bruisend in het spookhuis

Manon: Pipo en de boomhut

kaarten: de muzikant, boomhut, vrolijk, warm

Er was eens een man die Pipo heette. Hij speelde heel graag muziek en hij was ook heel lief en vrolijk. Zo vrolijk dat hij elke dag vrolijke muziek speelde in de straten. Hij had ook een heel mooi huis maar de mensen werden al gauw al die muziek beu en ze besloten hem uit zijn huis te zetten. Toen moest hij een ander huis maken. Hij kreeg hulp van de eekhoorns en de elfen en zo maakte hij een prachtige boomhut, diep in het bos, ver weg van de mensen.
En daar leefde hij nog lang en warm met de eekhoorns en de boselfen.

Reacties