De tuin

Er staan nog een heleboel planten uit Bellegarde in bloempotjes en bakken te wachten om geplant te worden, maar eerst moet er nog plaats gemaakt worden. Op vrijdag moet alweer een heel stuk van de maagedenpalm eraan geloven.
Op de vrijgekomen plaats gaan de stekjes van verschillende saliesoorten de grond in, ook de Salie die uit de tuin in Bellegarde kwam krijgt een plaatsje.
Er stond nog een Belladonna, Heemst en... meegebracht van het bezoek bij Ecoflora, ze gaan allemaal de grond in.
Verder nog Heemst, vrouwenmunt, gele marjolein en Bellegarde, zaailingen van bloemetjes allerlei, "amour en cage"

Geert en ik gaan ook kijken voor stapstenen om een paadje an te leggen. We vinden brokken leisteen die de klus prima kunnen klaren... Ze worden uitgelegd, het ziet er mooi uit. NU moeten ze nog een beetje ingegraven worden.

De pergola wordt een prima plekje om tot rust te komen: het geluid van de borrelsteen, de geur van kamperfoelie, en straks misschien ook nog de Hop. Als hij zijn scheut wil krijgen.

Als we beslissen om de boel op te ruimen, zien we opeens de vlinderstruik onderuit gaan. Bij het verwijderen van de Maagdenpalm was zijn opervlakkige wortel bloot komen te liggen en was hij zijn grip kwijt. Een grappig zicht, maar dat betekende dat we nog niet konden opruimen, eerst de struik terug met zijn voetjes in de aarde krijgen. Aangezien het al enkele weken zo goed als niet geregend heeft, is de grond keihard, er is geen spade in te krijgen. Dan maar op mijn knieƫn met het plantenschepje een boompje planten....

Reacties