Harig wilgenroosje en andere bastaardwederikken

Ondertussen zijn twee van de drie compostvaten geleegd en hebben de rode bessen een "kooitje" gekregen waarover het net kan gehangen worden.
Onder alle verschillende soorten batsaardwederik vind ik zowaar het kaasjeskruid, de engelwortel, de heemst (zowel het gekochte plantje als het andere afkomstig uit Bellegarde), de bergamot, de valeriaan (en een dochterplantje een eindje verder) en nog veel meer.

Sommige mensen geloven dat net die planten naar je toe komen die je op dat moment nodig hebt. De grote hoeveelheden bastaardwederik moeten dan toch wel een grote betekenis hebben. Ik vind het volgende terug:

Het kleinbloemige wilgenroosje 

( Epilobium parviflorum) is volgens Maria Treben goed voor de prostaat, zowel bij prostaatkanker als om deze gezond te houden. Het kan ook ingezet worden bij blaasontsteking en erectieproblemen.


Harig wilgenroosje:

Rosebay willowherb geeft mensen de mogelijkheid om strategische patronen die al in de vroege jeugd zijn opgebouwd los te laten. Het gaat hier om emotionele afweermechanismen en besluiten, die ooit een duidelijke beschermfunctie hadden: deze functie was om je zo goed mogelijk te handhaven en de omgeving min of meer te beheersen. Veel mensen hanteren deze patronen nog steeds als ze volwassen zijn, ook als er alleen nog maar negatieve gevolgen uit voorkomen. Deze blokkades kunnen zich uiten in gevoelens van recalcitrantie, eenzaamheid, of juist extreem-aangepast gedrag.
Rosebay willowherb stimuleert mensen om meer in het nu te gaan leven. Bij zware weerstanden tegen veranderingen - bijvoorbeeld in een therapeutische context - kan deze essence een belangrijke steun betekenen.

Doelstelling van het gebruik van Rosebay willowherb:

Het loslaten van oude strategie├źn.
Het helpen genezen van diepliggende trauma's.

Reacties