De magische tuin van Tilly - Dag 2

Een dagje van trollen en tollen... en draaien aan een wieleke

Sommige elfjes weten heel wat van rijmelarijtjes en elfendichtjes, even kijken dus hoe goed Narcis en Lavendel zijn. Kwakker de vertelkikker helpt ons om rijmwoordjes te verzinnen. We beginnen met "land", de lijst van gevonden woordjes wordt best lang, ook op "roos" blijkt heel wat te rijmen.
De gevonden woordjes leveren ook nog eens een leuk verhaal op.

Dan is het tijd om de elfenkronen af te werken, de draden en bloemen worden aan de kroon gezet.

Wist je dat elfjes meestal in een bloemkelk slapen? Maar in de winter, als er weinig bloemen te vinden zijn, durven ze al eens hun hoofd op een kussentje neer te vleien, op voorwaarde dat het gevuld is met heerlijk ruikende bloemen, natuurlijk.
Er wordt een leuk stofje gekozen (met bloemenprint, uiteraard), en de naaimachine komt even boven. Kunnen elfjes op een rechte lijn stikken? Ja hoor, het resultaat: een dromenkussentje, vol lavendel, rozenblaadjes en hop. Met dit dromenkussentje zit elke nacht vol zoete dromen.



Huiselfen zijn al eens ondeugend, vooral de sokkelfen kunnen er wat van. Heb je die nog nooit ontmoet? Ik ben er zeker van dat je die in huis hebt, je hebt vast wel een doos of zak met "eenzame" kousen... Ze spelen ook heel graag "ontstoppertje": in een sok kruipen en dan zo snel mogelijk via de hiel of de teen naar buiten raken.
Ik wil de elfjes dan ook leren om met naald en draad om te gaan, zodat ze misschien toch de gemaakte schade kunnen herstellen. (Mijn eigen huiselfjes durven dat al eens vergeten :) Stikken hebben ze gisteren al geleerd, vandaag ontdekken we hoe je draden kan maken. De wol is gewassen, we kammen de klitten en restjes vuil eruit met de kaardmolen (draai maar aan het wieleke) en dan kunnen we spinnen, eerst met de spintol, dan ook eens met het spinnenwiel.

De volgende opdracht is leren werken met klei: een bolletje maken, uithollen, op de juiste plekken wat extra klei aanbrengen, hier wat duwen, daar wat effen zetten, en kijk: er staan twee trollenkopjes op de tafel. Kwakker de sprookjeskikker zit op de achtergrond toe te kijken en vindt dat het goed is.









Reacties