Fébe en haar vriendinnen vertellen...

Op 21 oktober kwam Fébe naar het Takketiele Huis om samen met haar vrindinnen en Tilly haar 9de verjaardag te vieren.
We zongen en dansten, speelden muziek, maakten een uil en een duimpotje in het kermamiekatelier en verzonnen ook nog een grappig sprookje en dat ging zo:

Er was eens...
een prinses Elena die heel gelukkig was want ze had heel mooie kleren en woonde in een groot blauw kasteel. Ze woonde daar samen met de spin Lilly, die zo verdrietig was omdat ze haar vriendje kwijt was: de kabouter Pinnemuts. Pinnenmuts was meestal heel gelukkig, maar vandaag niet. De grappige heks Miezampli heeft hem gevangengenomen. Miezampli woont in  het spookhuis en heeft zovel wratten dat ze er zelf om moet lachen elke keer als ze in de toverspiegel kijkt. Het is dan ook een echte lach-toverspiegel. Vandaag ziet ze ook de Kabouterkoning in de spiegel. Hij wordt  9 jaar en daar wordt hij heel vrolijk van. En wie komt daar aangevlogen voor het feest? De kromme draak Drake: de tovenaar Droop heeft op zijn rug gezeten en daar werd hij helemaal krom van. De tovenaar is boos vandaag, hij zoekt zijn toverstaf, want de mooie, maar ontdeugende elf Fin heeft hem in een diep put weggestoken.
Daar vond het oude vrouwtje Fébe, van 99 jaar hem, ze heeft zomaar een 9 weggetoverd en is nu 9 jaar en heel levendig. Jammer genoeg stond de beer Billy te dichtbij en werd hij helemaal pimpelpaars.
en toen...
kwam er een varkentje met een lange snuit en het verhaaltje was uit....

En zo is Tilly weer een sprookje rijker...;Reacties